STRÖMSTAD 
     15-17/2 

 

Winter world festival
CarolineAfUgglas
FatimaBremmer
Hannaferm
MonicaIsakstuen
NiklasKallner
Petter
SisterSoul

Foto: Ellinor Brolin

Joel Lind är poet från Krokstrand utanför Strömstad, som har släppt två böcker och på senare år börjat framföra texterna ackompanjerad av livemusik. Texterna hyllar tranor, behandlar längtan till skogen och försöker synliggöra det vackra i skrot.

Joel är även kulturprojektarrangör, f.d. festivalproducent och jobbar idag med att stötta unga arrangörer i arrangörsskap.

 

Joel Lind kommer från Krokstrand utanför Strömstad, men bor numera i Göteborg där han hankar sig fram i kultursvängen. Han har släppt två böcker, Skrotsten och Stenbrott, och har på senare år även vid enstaka tillfällen börjat framföra texterna live, främst på festivaler och releasekalas av olika slag. 

Vid sin sida har han sedan två år tillbaka punkaren, vismusikern och gitarristen Magnus Gurre Johansson, ursprungligen från Karlstads vindpinade gator. Till Joels texter lägger Magnus gitarrslingor och spel som ramar in uppläsandet.

Dagen till ära kommer även Louise Kvarnbrant lyfta det hela ytterligare med hjälp av sin fiol. Det blir premiär i Strömstad för denna trio-konstellation.

På fredagkvällen får vi alltså höra poesi ackompanjerad av punkgitarr och fiol. Med Magnus Johansson och Louise Kvarnbrant. Utöver detta kommer ett Joel Lind att ta del av ett samtal med festivalens moderator Camilla Hedin om hur man som ung kan tänka och gå till väga för att genomföra kulturprojekt.

 

 


WWF 2019 Countdown