STRÖMSTAD 
     15-17/2 

 

Winter world festival
CarolineAfUgglas
FatimaBremmer
Hannaferm
MonicaIsakstuen
NiklasKallner
Petter
SisterSoul

Foto: Privat

Författaren och språkvirtuosen Björn Ranelid debuterade med romanen  Den överlevande trädgårdsmästaren 1983. Det blev inledningen på en lång och framgångsrik författarkarriär.  

Björn Ranelid är den nu levande författare som mest av alla har förnyat det svenska språket ur ett litterärt perspektiv. Hans ”ranelidska” har blivit ett begrepp. Så här beskriver han själv sitt författarskap:

”Mina berättelser är flyttfåglar som söker värmen och jag ger mig inte förrän de finner ett bo i ditt hjärta. Jag är herden som vaktar ordet, men ibland händer det att ett litet lamm går vilse eller att rovdjuret river mamman till döds.”  

Björn Ranelid är ursprungligen adjunkt i svenska, filosofi och religionskunskap och fd fotbollsspelare i Malmö FF. Han har ett starkt intresse för olika samhällsfrågor och hans röst hörs ofta i olika media. Han skriver mycket om utsatthet och han står alltid på de utsattas sida. 

Han har utöver författandet deltagit i På Spåret, Stjärnorna på Slottet, Let´s Dance, Melodifestivalen och nu senast i Parneviks.

Björn Ranelid är flerfaldigt pribelönt. 1994 fick han Augustpriset för sin roman Synden, och hans böcker är översatta till flera språk.

Han är gift med Margareta Ranelid sedan 1979  och de bor omväxlande på Österlen och i Stockholm.

Under Spring Word Festival talar Björn Ranelid under lördagen I Strömstad kyrka under rubriken Jag skänker dig mina vackraste ord och på festkvällen i Lokstallet, lördag.

 

 


WWF 2019 Countdown