STRÖMSTAD 
     15-17/2 

 

Winter world festival
CarolineAfUgglas
FatimaBremmer
Hannaferm
MonicaIsakstuen
NiklasKallner
Petter
SisterSoul

Foto: Kometkomedi

Zinat Pirzadeh är en mycket uppskattad föreläsare, stå-upp artist, författare och skribent. Hon flydde från Iran med sin son och hamnade i det lilla norrländska samhället Glommersträsk - Arvidsjaur kommuns största by.

I sina framträdanden och i sitt skrivande lyfter hon fram kulturkrockar och allmängiltiga skillnader mellan länderna på ett underhållande och tänkvärt sätt. Hon kan driva med det mest allvarliga för att sedan vända stämningen till ett förlösande gapskratt.

Zinat  Pirzadeh har arbetat som korvgubbe, tagit en fil kand-examen på studie- och yrkesvägledarutbildningen, varit fotomodell och hemsamarit, haft kritikerrosade turnéer från Lappland till Skåne, medverkat i flera filmer, skrivit böcker, krönikor, artiklar och debattinlägg för olika medier, fött tre barn, sommarpratat och är flerfaldigt prisbelönt. 

2011 kom Zinat ut med sin debutroman Fjäril i koppel  som är inspirerad av hennes liv och uppväxt i Iran. Hon arbetar för mänskliga rättigheter och är djupt engagerad i arbetet att stoppa barn- och tvångsäktenskap och att främja kvinnors och flickors rättigheter. För sitt arbete tilldelades hon 2014 Stockholms FN-förenings Diplom för försvar av mänskliga rättigheter. Hon sitter i styrelsen för insamlingsstiftelsen Glöm aldrig Pela och Fadime. Hon sitter också i styrelsen för stiftelsen Guds Hus, en sammanslutning av olika trosinriktningar vars mål bland annat är att skapa fred genom religiös, kulturell och social samverkan.

Under Spring Word Festival föreläser Zinat om Hedersrelaterat förtryck, hedersrelaterat våld och hedersmord. Föredraget förklarar en del av mekanismerna bakom hederstänkandet och dess konsekvenser i kvinnors och mäns liv idag. 

Zinat Pirzadeh kommer på lördagen i Strömstad kyrka att ta oss med på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra. Hon medverkar även under lördagskvällen i Lokstallet.

www.zinatpirzadeh.se


WWF 2019 Countdown