STRÖMSTAD 
     15-17/2 

 

Winter world festival
CarolineAfUgglas
FatimaBremmer
Hannaferm
MonicaIsakstuen
NiklasKallner
Petter
SisterSoul

foto: Josefine Järlbrink

”Förlåtelse är ett livsredskap för god hälsa och välmående. För mig är det förknippat med begreppet frihet”.                                      

En dag i slutet av april 2012 gick Berete Rubin som vanligt till arbetet som stödpedagog på ett boende för unga vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Den dagen förändrades hennes liv för alltid. Hon blev svårt knivhuggen av en man på boendet och miste nästan livet. Med mycket svåra skador och posttraumatiskt stressyndrom skulle hon nu ta sig tillbaka till livet igen.

Vad Berete då inte visste var att hon med hjälp av förlåtelsens läkande kraft så småningom skulle bli fri från allt lidande och smärta. Att händelsen helt skulle lämna henne. 

Efter en lång inre och yttre kamp förstod hon till slut att hon lagt sitt liv i förövarens händer, att det var han som bestämde hur hon skulle må och att det var förödande för hennes själsliga och fysiska hälsa. Då gav hon upp kampen, accepterade och förlät. Det blev tydligt att förlåtelsen handlade om att ta tillbaka ansvaret för sitt liv och bli fri. Om att vara snäll mot sig själv, inte mot den som gjort henne illa. 

Berete Rubin bor i Göteborg. Hon har arbetat som rektor, chef inom barnomsorgen, handledare i sorgebearbetning och som boendepedagog på ett särskilt boende. Idag föreläser hon och håller workshops under rubriken Förlåtelse. Hon leder även förlåtelseprocesser. Berete har skrivit boken ”Försoningen 120 stygn senare”. Finns idag också som ljudbok på förlaget numberoneyou. Hon har även spelat in en förlåtelse -meditation.

 


WWF 2019 Countdown