STRÖMSTAD 
     28/2 - 1/3 

Winter world festival

Program 2020

TORSDAG 27/2

Premiär för ungdomsgruppens uppsättning av Gökboet i gymnasiets aula.

FREDAG 28/2

14.00 FÖRELÄSNING MED ÄVENTYRAREN ARON ANDERSON I GYMNASIETS AULA


Redan vid 25 års ålder har Aron Anderson hunnit med att få cancer fyra gånger, vara med på fyra Paralympics i tre olika sporter, vinna 10 JVM guld i friidrott och bli den förste man någonsin att bestiga Kebnekaise i rullstol.

När Aron strax skulle fylla 8 år förändrades hans liv totalt då han fick en cancerdiagnos.Ett drygt år senare var Aron frisk från cancern men hade av sviterna från sjukdomen hamnat i rullstol. Att hamna i rullstol var för Aron som att få börja leva på nytt. Han fick möjlighet att börja idrotta igen och komma tillbaka till livet.

I en gripande och humoristisk föreläsning berättar Aron om hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet.

Förläsningen är riktad till åk. 9 och gymnasieelever

 

19.00 ÖPPEN SCEN & WIKTORIA LIVE PÅ KULTURHUSET

Vi fortsätter med succén från förra året med "Öppen scen" med alla lokala talanger, skillnaden i år är att scenen är öppen för alla åldrar! Därefter intar artisten Wiktoria scenen tillsammans med Strömstadbon Dan Lindéns orkester.

OM WIKTORIA:
"Hela Sverige har alltid älskat Wiktoria. När hon med sin personliga och countrydoftande röst sjöng ”As I Lay Me Down” i Melodifestivalen 2017 blev låten genast en hit. Kärleken är besvarad. 2019 var Wiktoria med i finalen av Melodifestivalen med låten "Not With Me" och slutade på en åttonde plats med en scenshow i regnet som få glömmer. Med ett orubbligt leende har hon turnerat, hyllats på Diggiloo-turnén och mött hundratusentals fans. Framtiden ser väldigt ljus ut för Wiktoria."

 

18.30 SALTSJÖSTÄNK & KOSTERVALS

Göran Svenning-kväll på Furholmen!

En föreställning med tonsättningar av Strömstad-skalden Göran Svennings texter. Fredrik Lundqvist och Ulf Hansson följer upp förra årets Bellman-succe med ett Svenning-program där Ulf berättar om Göran Svenning och de platser, händelser och skeenden i Strömstads historia som han diktade om och Fredrik sjunger sina tonsättningar av Svennings dikter och självklart även ett par Svenning/Hellström-hits!
Mat och musik från hjärtat och en stor portion Strömstad-historia!

Båt avgår från centrum 18:30 & 19:00.
Pris: 350:- inkl. mat, båt t/r och musik. All dryck tillkommer.

Mer info & Bokning här

EN MÖRK RESA GENOM TJERNOBYLS RUINER

Fotoutställning & föreläsning med fotografen Thomas Örn Karlsson i Strömstads Shoppingcenter.

Häng med på en föreläsning som tar betraktaren på en resa genom ruinerna i Tjernobyl. Det råder en dystopisk atmosfär över omgivningarna och runt varje krök får man känslan av att faran lurar i det radioaktiva nedfallet.
Resan börjar vid vägskylten in till staden och vi leds fram genom sjukhusen och bårhuset till skolorna där barn en gång lekte, nu finns bara resterna kvar som kantas av dockor och gasmasker i högar. Var beredd på en gastkramande föreläsning/bildvisning där man inte kommer lämnas oberörd.

Öppen föreläsning av Thomas Örn Karlsson:

Fredag 28/2 klockan 17.00
Söndag 1/3 klockan 13.00


Bilderna hänger från måndag 24/2 till och med 9/3
Strömstads shoppingcenter, Oslovägen 50

LÖRDAG 29/2

SPÄNNANDE FÖRFATTARSAMTAL I STRÖMSTAD KYRKA


Ca 11.00-17.00

Sopplunch serveras kl.12.00, till självkostnadspris, i Strömstads församlingshem. Anmälan senast fre 28/2 kl. 12 till Pastorsexp. tel. 0526-18300 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Exakta tider för varje enskilt författarframträdande publiceras inom kort!

MORGAN LARSSON
I år får vi besök av Sveriges Radios omtyckte programledare, feelgoodförfattarn Morgan Larsson som skrivit den hyllade boken Kistbyggarna som har chansen att vinna Adlibrispriset 2019. Morgan Larsson har tidigare skrivit romanerna "Det opålitliga hjärtat" och "Radhusdisco".

LAILA BRENDEN
Man kan inte kalla författaren Laila Brenden annat än ett norskt fenomen! Hon har skrivit släktsagan om Hannah och böckerna är enormt populära! De har utkommit i hela 40 delar och på Strömstads stadsbibliotek går böckerna som smör i solsken. Nu gästar hon Winter Word Festival för att berätta mer om sitt författarskap och läsarnas fascination för långserier.

MARIT KAPLA
Vi är väldigt stolta över att årets Augustprisvinnare Marit Kapla gästar WWF med sin bok Osebol som handlar om den lilla byn i norra Värmland och dess invånare.

"Osebol är en berättelse om vår tid. En litterär sensation från världens mittpunkt."

CARIN HJULSTRÖM
Vi är glada att den populära författaren Carin Hjulström gästar festivalen! Hon är känd sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med olika teman. Just nu är Hjulström aktuell med romanen "På en ny nivå", den femte boken om journalisten Frida Fors. I mars 2020 släpps första boken i hennes nya serie "Säbyholms gröna fingrar"

Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare.

Frågestund och boksignering efter varje framträdande!

Fler författare tillkommer...

 

WINTER WORD SATURDAY NIGHT!

Kom och upplev en härlig kväll med underhållande föreläsning av komikern Marika Carlsson och njut sedan av fantastisk livemusik med Sister Soul och gästartist Samuel Ljungblahd!

 

19.30 FÖRELÄSNING MED KOMIKERN MARIKA CARLSSON

"Marika Carlsson är en av Sveriges idag absolut mest aktuella komiker. En smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker” på Svenska Standupgalan."

Under Winter Word gästar hon kulturhuset med föreläsningen "Hur blev det såhär?" En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.


20.30 LIVEMUSIK MED SAMUEL LJUNGBLAHD & SISTER SOUL

Sister Soul som gästade Winter Word förra året och gjorde stor succé! I år gästas dem av Sveriges soul- och gospelkung Samuel Ljungblahd!

För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Tillsammans med Sister Soul garanteras en riktigt skön partystämning!

Sister Soul består av några av musikbranschens bästa sångare och musiker. Sedan starten har de gett ut flera uppskattade videos på Youtube med nya tolkningar av bl.a Michael Jackson och Bruno Mars musik. Strömstadsbon Dan Lindén är bandets kapellmästare och skriver arrangemangen.

Restaurangbiografen Park håller i baren och enklare matservering kommer också att ske.

Ca 23.00-02.00 EFTERFEST I PIANOBAREN PÅ HOTELL LAHOLMEN

Fortsätt festen i Laholmens härligt inbjudande lounge! Lyssna till skön musik och mingla runt med festivalbesökare.

SÖNDAG 1/3

11.00-15.00 LOKAL BOKMÄSSA I STRÖMSTAD STADSHUS

Vi anordnar återigen vår enormt populära bokmässa!

Träffa våra lokala författare i vårt vackra stadshus och lyssna till deras framträdande under "speakers corner" i kommunfullmäktigesalen.

Dessutom konstutställning med lokala konstnärer i föreningen Tayawiks lokaler i anslutning till Stadshuset.

 

17.00 BALLADER I BOHUSLÄN - EN RESA GENOM TAUBES VISOR PÅ KULTURHUSET

Söndagen under Winter Word Festival bjuder på musikalisk magi!

Musikerna Dan Lindén och Richard Hauer medverkade under flera år i Taubespelen, där Dan även bidrog med musikarrangemang. Efter att den välkända visfestivalen lades ner för några år sedan föddes idén om ett nytt koncept i samma anda, men i lite mindre skala. Dan och Richard, även kallade Duo 2Much, startade då Ballader i Bohuslän tillsammans med sångerskan Hanna Boquist, även hon med mångårig bakgrund från Taubespelen.
Hanna har dock inte möjlighet att medverka under Winter Word Festival, utan det gör istället de framstående Taubetolkarna Johan Frendberg och Stina Klintbom.

Fri entré! Det finns ca 120 sittplatser på Kulturhuset, så först till kvarn.

Fritidsgården säljer fika i Café Svarte Daniel.


WWF 2020 Countdown