STRÖMSTAD 
     28/2 - 1/3 

Winter world festival

FREDAG 28/2

14.00 FÖRELÄSNING MED ÄVENTYRAREN ARON ANDERSON I STRÖMSTAD GYMNASIUMS AULA


Redan vid 25 års ålder har Aron Anderson hunnit med att få cancer fyra gånger, vara med på fyra Paralympics i tre olika sporter, vinna 10 JVM guld i friidrott och bli den förste man någonsin att bestiga Kebnekaise i rullstol.

När Aron strax skulle fylla 8 år förändrades hans liv totalt då han fick en cancerdiagnos. Ett drygt år senare var Aron frisk från cancern men hade av sviterna från sjukdomen hamnat i rullstol. Att hamna i rullstol var för Aron som att få börja leva på nytt. Han fick möjlighet att börja idrotta igen och komma tillbaka till livet.

I en gripande och humoristisk föreläsning berättar Aron om hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet.

Förläsningen är riktad till gymnasieelever & vuxenskolan.

 

19.00 ÖPPEN SCEN & WIKTORIA LIVE PÅ KULTURHUSET

Vi upprepar succén "Öppen scen" från förra året med alla lokala talanger, skillnaden i år är att scenen är öppen för alla åldrar! Därefter intar artisten Wiktoria scenen tillsammans med Strömstadbon Dan Lindén och hans orkester orkester.

OM WIKTORIA:
"Hela Sverige har alltid älskat Wiktoria. När hon med sin personliga och countrydoftande röst sjöng ”As I Lay Me Down” i Melodifestivalen 2017 blev låten genast en hit. Kärleken är besvarad. 2019 var Wiktoria med i finalen av Melodifestivalen med låten "Not With Me" och slutade på en åttonde plats med en scenshow i regnet som få glömmer. Med ett orubbligt leende har hon turnerat, hyllats på Diggiloo-turnén och mött hundratusentals fans. Framtiden ser väldigt ljus ut för Wiktoria."

 

18.30 SALTSJÖSTÄNK & KOSTERVALS

Göran Svenning-kväll på Furholmen!

En föreställning med tonsättningar av Strömstad-skalden Göran Svennings texter. Fredrik Lundqvist och Ulf Hansson följer upp förra årets Bellman-succe med ett Svenning-program där Ulf berättar om Göran Svenning och de platser, händelser och skeenden i Strömstads historia som han diktade om. Fredrik sjunger sina tonsättningar av Svennings dikter och självklart även ett par Svenning/Hellström-hits!
Mat och musik från hjärtat och en stor portion Strömstad-historia!

Båt avgår från centrum 18:30 & 19:00.
Pris: 350:- inkl. mat, båt t/r och musik. All dryck tillkommer.

Mer info & Bokning här


EN MÖRK RESA GENOM TJERNOBYLS RUINER

Fotoutställning & föreläsning med fotografen Thomas Örn Karlsson i Strömstads Shoppingcenter.

Föreläsningen tar betraktaren på en resa genom ruinerna i Tjernobyl. Det råder en dystopisk atmosfär över omgivningarna och runt varje krök får man känslan av att faran lurar i det radioaktiva nedfallet.
Resan börjar vid vägskylten in till staden och vi leds fram genom sjukhusen och bårhuset till skolorna där barn en gång lekte, nu finns bara resterna kvar som kantas av dockor och gasmasker i högar. Var beredd på en gastkramande föreläsning/bildvisning där man inte kommer lämnas oberörd.

Öppen föreläsning av Thomas Örn Karlsson:

Fredag 28/2 klockan 17.00
Söndag 1/3 klockan 13.00


Bilderna hänger från måndag 24/2 till och med 9/3
Strömstads shoppingcenter, Oslovägen 50


WWF 2020 Countdown