STRÖMSTAD 
     28/2 - 1/3 

Winter world festival

LÖRDAG 29/2

SPÄNNANDE FÖRFATTARSAMTAL I STRÖMSTAD KYRKA

Sopplunch serveras kl.12.00, till självkostnadspris, i Strömstads församlingshem. Anmälan senast fre 28/2 kl. 12 till Pastorsexp. tel. 0526-18300 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


11.00 MORGAN LARSSON
I år får vi besök av Sveriges Radios omtyckte programledare, författaren Morgan Larsson som skrivit den hyllade boken Kistbyggarna. Boken har är nominerad till Adlibrispriset 2019. Morgan Larsson har tidigare skrivit romanerna "Det opålitliga hjärtat" och "Radhusdisco".

12.15 SOPPLUNCH I FÖRSAMLINGSHEMMET

13.00 LAILA BRENDEN
Man kan inte kalla författaren Laila Brenden annat än ett norskt fenomen! Hon har skrivit "Hannah - en släktsaga" och "Fjällrosor" och böckerna är enormt populära! På Strömstads stadsbibliotek går böckerna som smör i solsken. Nu gästar hon Winter Word Festival för att berätta mer om sitt författarskap och läsarnas fascination för långserier.

14.15 MARIT KAPLA
Vi är stolta över att årets Augustprisvinnare Marit Kapla gästar Winter Word Festival med sin bok "Osebol" som handlar om den lilla byn i norra Värmland och dess invånare.

"Osebol är en berättelse om vår tid. En litterär sensation från världens mittpunkt."

15.15 CARIN HJULSTRÖM
Vi är glada att den populära författaren Carin Hjulström gästar festivalen! Hon är känd sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med olika teman. Just nu är hon aktuell med romanen "På en ny nivå", den femte boken om journalisten Frida Fors. Under Winter Word är det rykande premiär för hennes nya serie "Säbyholms gröna fingrar". Carin Hjulström är förutom författare också journalist, manusförfattare och programledare.

16.30 ULRIKA KNUTSON
Ulrika Knutson är journalist och välkänd radioröst i bland annat "Godmorgon, världen!" i P1. Till Winter Word Festival kommer hon och berättar sin rykande färska bok "Den besvärliga Elin Wägner" som släpps i början av mars. En världspremiär helt enkelt!

Frågestund och boksignering efter varje framträdande!

Med reservation för ändringar


KONSTUTSTÄLLNING "ART FROM THE HEART" GALLERI BAKGÅRDEN

Öppet 13.00 - 17.00 lördag och söndag. Vernissage lördag 13.00.

Gruppen har funnits i åtta år och startades för att det fanns ett behov av att måla utan regler och krav. Vi skapar intuitiv konst från hjärtat. Ett lekfullt sätt att utforska sitt inre som ger sig uttryck i färg och form. Gruppen leds av Mia Niederkorn.

17.00 Biografen Park - Visning av danskortfilmen WHITE RED BLACK

WHITE RED BLACK - en personlig gestaltning av resan genom liv och död - är ett samarbete mellan dansaren och koreografen Camilla Klemming och fotografen Jan Palmblad. Filmen skapades under perioden juni 2019 och januari 2020 och visas för första gången i samband med Winter Word Festival. Visningen äger rum på Bio Park, Skolgatan 3, Strömstad, den 29 februari kl 17:00. Filmen är 16 minuter lång och föregås av en kort introduktion. Efter visningen finns det möjlighet till samtal om filmen. Fri entré.

 

WINTER WORD SATURDAY NIGHT!

Kom och upplev en härlig kväll med underhållande föreläsning av komikern Marika Carlsson och njut sedan av fantastisk livemusik med Sister Soul och gästartist Samuel Ljungblahd!

 

19.30 FÖRELÄSNING MED KOMIKERN MARIKA CARLSSON

"Marika Carlsson är en av Sveriges idag absolut mest aktuella komiker. En smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker” på Svenska Standupgalan."

Under Winter Word Festival gästar hon kulturhuset med föreläsningen "Hur blev det såhär?". En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.


20.30 LIVEMUSIK MED SAMUEL LJUNGBLAHD & SISTER SOUL

Sister Soul framträdde under Winter Word Festival förra året och gjorde stor succé! I år gästas dem av Sveriges soul- och gospelkung Samuel Ljungblahd!
För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Tillsammans med Sister Soul garanteras en riktigt skön partystämning!

Sister Soul består av några av musikbranschens bästa sångare och musiker. Sedan starten har de gett ut flera uppskattade videos på Youtube med nya tolkningar av bland annat Prince, Aretha Franklin och Bruno Mars musik. Strömstadsbon Dan Lindén är bandets kapellmästare och skriver arrangemangen.

Kvällen leds av konferencier Camilla Hedin.

Restaurangbiografen Park håller i baren som öppnar cirka 18.30.

 

Ca 23.00-02.00 EFTERFEST I PIANOBAREN PÅ HOTELL LAHOLMEN

Fortsätt festen i Laholmens härligt inbjudande lounge! Lyssna till skön musik och mingla runt med festivalbesökare.


WWF 2020 Countdown